- masz jeden wiatrak czy zmieniali obudowe i dali dwa wiatraki ? - sprawdz czy dali sterownik wiatraków czy zmostkowali i teraz zawsze sie beda krecić 2 wiatraki co nie jest wskazane. Sterownik bedzie na jednej podłużnic taki czarny z białym - sprawdz czy zmienili na oryginalny czy dali zwykły wąż do wspomagania ukłdau kierowniczego. ten idący z przekładni do pompy. Powinien być metalowy rurkowy - co z rozrządem ? wymieniałeś pasek ? czy włozyli stary pasek ? Bo zeby wpakować łape silnika trzymająca sprezarke klimy trzeba wymienić łape silnika na której jest rozrzad więc musza go demontować. A raczej zdemontowanego rozrządu se nie powinno wkładac ponownie. Przynajmniej wypada pasek zmienić. - chyba ze pozeźbili i wpakowali gdzieś indziej. - dali czunjnikl nasłonecznienia ? jest w kratce w podszybiu powinienieś widzieć ze sie zmieniła ta kratka co jest nawiew na szybe tam powinien wystawać taki czarny cypelek - pewnie olali
Mozesz zrobic fotki albo zobacz te miejsca o których napiałem.
a propo;s temperatury na wylocie.
czy są, jeśli tak, to jakie określone parametry pomiaru temperatury "na wylocie"?
chodzi o to czy podając temperaturę, o której tu mowa, pomiary są wykonywane w podobnych warunkach (pomiar , pomiarowi nierówny)
tzn?
- po jakim czasie od załączenia klimy należy dokonać pomiaru?
- przy klimie manualnej (taką mam) na którym "biegu" siły nawiewu dokonujemy pomiaru?
- przy której kratce nawiewu dokonujemy pomiaru?
- w jakiej odległości od kratki nawiewu ustawiamy czujnik temperatury?
może coś jeszcze, co mi teraz do głowy nie przychodzi.
dzięks
dali czunjnikl nasłonecznienia ? jest w kratce w podszybiu powinienieś widzieć ze sie zmieniła ta kratka co jest nawiew na szybe tam powinien wystawać taki czarny cypelek - pewnie olali
w manualu tez? bo nie nie pamietam ops:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
dokladnie jak RomanS, napisal manual nie ma zadnych czujnikow (oprocz tego z temp zewnetrzna) Golfista, ja tez u niego przerabialem klime manual na climatronic
potwierdzam bardzo fachowo wszytko zrobione, i mi na wylocie dawalo 4.3stC
ale on powiedzial ze to wszystko zalezy od temp otoczenia ( u mnie bylo cos kolo 20st na dworze
Zamieszczone przez neck99
sprawdz czy dali sterownik wiatraków czy zmostkowali i teraz zawsze sie beda krecić 2 wiatraki co nie jest wskazane. Sterownik bedzie na jednej podłużnic taki czarny z białym
ja mam tak ze jak wlaczam klime to zawsze odpalaja 2 wiatraki ( a klime mam fabryczna koles zmienial mi tylko w srodku z manuala na climatronic)
wiec tak ma byc ze 2 wiatraki odpalaja (chyba ze chodzi ci o cos innego :roll:
ja mam tak ze jak wlaczam klime to zawsze odpalaja 2 wiatraki ( a klime mam fabryczna koles zmienial mi tylko w srodku z manuala na climatronic)
wiec tak ma byc ze 2 wiatraki odpalaja (chyba ze chodzi ci o cos innego
Mam tak samo. Po włączeniu klimy (manual, fabryczna) startują obydwa wiatraki. Tak steruje sterownik. Gdy się załącza klimę przy działających wentylatorach (załączonych przez włącznik termiczny chłodnicy) to przełączają się przymusowo na 2 bieg.
RomanS, Tak jak pisałem, że ten czujnik od tego jest .. co Ci na to poradze Ze pisze ze jego zadaniem jest schładzac szybciej gdy wysoka jest temperatura zewn. a widziałem w octavi 90KM z manualem ten cypelek zwany czujnikiem i stąd uważam ze powinien być. Skoro go nie ma ktoś to moze nie ma. Generalnie nie jest to jakieś bardzo potrzebne. Ale skoro jest to niech będzie :szeroki_usmiech
Komentarz